Pris: 5.400.000 kr.

290 m²

Da Jesper og Annette Heick kørte langs Strandvejen 
i Allinge-Sandvig var det slet ikke for at kigge
 på byggegrunde, men blot for nyde udsigten fra klippeøens nordside. Et håndmalet Til Salg-skilt og et telefonnummer i kursiv gjorde dog havudsigten lidt mere nærværende. Efter en opringning og et par kolde øl på det lokale røgeri havde ægteparret besluttet sig. ”Bornholm, Bornholm, Bornholm. Du min dejlige ferie-ø” var for alvor blevet til virkelighed for familien Heick. 24 timer efter havde de købt grunden.

Arkitekterne fra ET Hus fløj til Bornholm, besigtigede grunden og udførte de første skitser til det, der senere skulle blive familiens nye sommerresidens. Tanken 
var at ET Hus ved den smukke kyststrækning skulle være diskret fra vejsiden, men naturligvis åbne op ud mod vandet, så beboerne kunne drage fordel af den eminente beliggenhed mod det brusende hav. Det lykkedes til fulde, og i dag kan familien nyde de mange kvadratmeter i ET Hus, der på alle niveauer har opfyldt deres krav til et frirum fra hverdagens stress og jag.

Svævende fornemmelse

Betragtet udvendigt er huset bygget op som to store moduler, der i kubistisk tilsnit er forskudt, så de tilsammen skaber en række interessante uderum, pladser og små kroge i læ for vind og vejr. Øverste modul indeholder en hall med gæstetoilet, stor garderobe og videre adgang til husets øvrige etager. På det øverste niveau er der blevet installeret et Boform-køkken i røget eg. Et stort og funktionelt køkken, der lever op til den professionelle køkkenchefs krav og ønsker, men som stadig har bevaret sommerhuskulturens idylliske atmosfære. Bordets glæder kreeres med en storslået udsigt over klipperne og havet. Og er glæderne endnu ikke tilfredsstillet kan familien nyde middagen på tagterrassen, hvor glasgelænderet understøtter den svævende fornemmelse i modul-opbygningen af ET Hus. Integreret med husets øvrige arkitektur er tagterrassen blevet en oplagt oase, der omfavner husets sjæl og beliggenhed.

Fra køkkenet bevæger man sig over i spisestuen, der uden de store anstrengelser kan rumme 20-30 spisende gæster. Et trin op fører videre op til stuen, der er forskudt en meter for at give rum til en glasdør med havudsigt og alternativ adgang til terrassen. Smalle vestvendte vinduer øverst mod vejen sikrer lys hele dagen, men forhindrer samtidig kig fra nysgerrige forbipasserende.

Direkte til klipper og hav

Bevæger man sig ned ad trapperne fra hall’en afsløres en lang og bred gang med adgang til kælder, pulterkammer og vin-opbevaring bagerst i boligen. Herefter kommer to store værelser med store vinduespartier samt adgang til egen terrasse, efterfulgt af et gæsteværelse med skøn beliggenhed direkte
 mod havet samt adgang til den enorme træterrasse. Disse tre værelser deler det store badeværelse placeret langs siden huset. Fra badeværelset er der mulighed for at benytte en udendørs bruser på den afskærmede terrasse. Husets ultimative rum er underetagens master bedroom. Elegant inspireret af eksklusive hotelsuiter har arkitekten designet et mageløst rum, der med en fritstående seng skaber et drømmende blik direkte til klipper og hav. Et åbent badeværelse, hvor den store bruseniche må siges at rumme en af Danmarks bedste udsigter, fuldender det eksklusive miljø.

Et gennemgående tema i hele boligen er anvendelsen af bornholmske materialer – naturligvis er granitten 
i badeværelserne udvundet af klippeøens råstof.
 De smukke trægulve, der løber som en organisk åre gennem boligen, er formfuldendt bearbejdet, bornholmsk douglas. Den stramme arkitektur, kombineret med familiens eklektiske fund i de lokale butikker og i den omkringliggende natur, gør ET Hus i Allinge-Sandvig til et personligt frirum for hele familien Heick.

 

Vis mere + Vis mindre -